• Peter Särud och Johan Lundström hjälper till att lyfta Skäggetorp. Foto: Tommy Pettersson

World Class i Skäggetorp

Nu i december öppnar ett toppmodernt World Class i Skäggetorp Centrum. Ända sedan Systembolaget lämnade Skäggetorp har diskussioner pågått om centrumet är dödsdömt eller om det kommer att återhämta sig och växa igen.

Den senaste tidens etableringar och nu, World Class Express etablering, bevisar nu att Skäggetorps centrum har återhämtat sig redan.

– Under året har vi påbörjat arbetet med att fräscha till centrumet och stärka centrumets profil och varumärke. Vi har påbörjat omläggning av golvet inne i centrumet, första etappen blev klart för någon vecka sedan och under nästa månad påbörjas arbetet med att byta ut all belysning till modern och energisnål ledbelysning inne i centrumet och parkeringsgaraget, säger Peter Särud, centrumledare hos Willhem, som äger och förvaltar centrumet och fortsätter.

– Mycket arbete återstår att göra innan vi kan vara helt nöjda, men vi har färdriktningen helt klart för oss.

Skäggetorp och Willhem

Hälso- och fitnessklubben World Class har nyligen tecknat ett hyreskontrakt med fastighetsbolaget Willhem och kommer inom kort att öppna upp en modern World Classanläggning.

Boende i Skäggetorp får därmed tillgång till ett träningsutbud med alla de redskap och den kompetens som behövs för att komma i form. Dessutom innebär den senaste företagsetableringen att centrumet stärker sin profil som en mötesplats för alla.

– Det här betyder oerhört mycket för Skäggetorp. Vi är mycket glada över att kunna hälsa vår nya hyresgäst World Class välkommen till Skäggetorp. Det har hittills saknats ett kvalitetsutbud inom träning och hälsa i Skäggetorp och det är många, både unga och äldre som kommer att uppskatta att få ett gym i närområdet, säger Peter Särud vidare.

– Förhoppningsvis lockar World Class även nya besökare till Skäggetorp Centrum som då också upptäcker det breda utbud vi har i centrumet.

I skokanonens lokaler

Det nya gymmet, World Class Express, flyttar in på en yta närmare 1 000 kvadratmeter som är anpassad för individuell träning. Det finns en egen tjejavdelning, konditionsavdelning samt möjlighet till styrketräning, funktionell träning och även personlig träning med certifierade Personliga Tränare.

– Skäggetorps etableringen beror på det goda samarbete vi har med Willhem och att vi tror på mycket på stadsdelen. Den här klubben blir vår tredje etablering i Linköping och vår ambition är att öppna två eller klubbar till, menar Johan LundströmVD och Senior Partner i World Class vidare.

– Vi blir klara med ombyggnationen i slutet av november och gymmet slår officiellt upp portarna under december månad. Klubben kommer att vara bemannad och hålla öppet varje dag från morgon till kväll, dessutom erbjudes fri parkering under tak i anslutning till centrumet.

Fakta om Skäggetorps Centrum den senaste tiden:

Salam Livs, Östergötlands största orientlivs öppnade en butik med matvaror från alla världsdelar.

Förbutik med postservice utlämning.

Röda Korset öppnade en ny Second hand butik med kläder, möbler och prylar.

Restaurang Cidar öppnade upp en snabbmatsrestaurang med libanesisk mat.

Teknikhuset flyttade in i nya lokaler i centrumet.

Olivias blommor öppnade en butik fylld med blommor och presenter.

Rida Swed & Co öppnar en barnklädesaffär, direktimporterade kläder från Indien med eget varumärke.

Jobb- och Kunskapstorget öppnar kontors och utbildningslokaler i ena änden av centrumet för att finnas där människorna finns.

Skäggetorp Bilvård öppnar upp en bilrekond i garaget.