• Nyanställda Henrik Zenob och Martin Eriksson framför ett urval av varor. Foto: Tommy Pettersson
  • Boo Hellman i köksavdelningen. Foto: Tommy Pettersson

XL Bygg expanderar i regionen

XL Bygg är inne i en stark expansionsfas just nu. Den kraftiga tillväxten beror delvis på den byggboom som pågår men framför allt på egna meriter och ett upparbetat starkt varumärke.

XL Bygg har under flera år kunnat öka sin kundkrets och till och med öka försäljningen i hela regionen. Kvalitet i produkterna och en kunnig personal gör att kundservicen blir en framgångsväg för att behålla en stark position på marknaden.

Växer i länet

Nu i mitten av december byter XL Bygg Vadstena ägare och ingår därefter i samma ägarstruktur som i Linköping, Mjölby och Motala. l och med förvärvet av enheten i Vadstena täcker de upp som byggmaterialleverantör i hela västra Östergötland.

– Detta är ett bra förvärv som innebär att vi kan bli en ännu starkare samarbetspartner för våra kunder i området i vår ambition att vara den ledande bygghandeln i västra Östergötland, säger vd Mattias Fahlén.

Rekryterar nya medarbetare

Ett företag som växer behöver också rekrytera personal för att på så sätt öka kompetens och bredd på sitt utbud. Företagets kunder är industri, byggföretag, fastighetsförvaltning, kommun, hantverkare och konsumenter vilket kräver på en bredd och ett djup hos säljarna. Nyligen har XL Bygg i Linköping anställt ett antal branschfolk från andra bygghandelföretag i länet. Regionchefen Boo Hellman har varit anställd i tre månader och han har en gedigen erfarenhet med sig bland annat ifrån Beijers byggmaterial i Linköping.

– Jag har varit i den här branschen sedan 1998 och jag har bland annat jobbat i Linköping, Norrköping, Västervik och Örebro, säger Boo Hellman vidare.

Förutom Boo Hellman har ytterligare två företagssäljare rekryterats till Linköpingsanläggningen. Henrik Zenob och Martin Eriksson har även de en lång erfarenhet inom byggbranschen.

– Jag har varit med i drygt 15 år och har varit inom bygg hela mitt yrkesverksamma liv, säger Martin Eriksson som först gick bygg- och anläggningsutbildningen och sedan direkt ut i arbetslivet.

– Jag är självlärd från början men har en allsidig arbetslivserfarenhet. Jag började inom bygghandeln redan 1988, tog en sväng inom färghandeln, och på den vägen har det varit, säger Henrik Zenob.

Stort sortiment

XL Bygg har ett komplett sortiment inom järn, bygg och färg. Företaget har ett lager med drygt 15 000 artiklar och tillgång till ytterligare 200 000 artiklar med blott något dygns leveranstid.

– Vi har ett väldigt starkt varumärke och vår marknadsposition stärks hela tiden inte minst i Linköping. Vi har behövt en större kostym i Linköping därför har vi rekryterat nya medarbetare, säger Boo Hellman.