• Miljöpartiets kommunalråd Evelina Alsén lämnar sina uppdrag. Foto: Emma Garzon

Yngsta kommunalrådet avgår

Kultur- och fritidsnämnden utan ordförande

Linköpings yngsta kommunalråd Evelina Alsén från Miljöpartiet avgår. Hon lämnar även sin post som ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
– Jag gör andra prioriteringar just nu och väljer därför att avgå, meddelar Evelina Alsén.
Dock kommer hon att fortsätta som ledamot inom kommunfullmäktige. Evelina Alsén fick flest röster i kommunalvalet av Miljöpartiets samtliga kandidater. Ett förtroende hon är ödmjuk inför.
– Jag vill verkligen säga att jag är så tacksam för det förtroende och stöd jag har fått från väljarna. Men nu behöver jag en paus, säger hon.

Sommartid att hitta ersättare

Att hon valde att avgå strax innan sommaren är ingen slump. Snarare kom tillfället av att ge valberedningen större möjlighet att hinna fundera ut och hitta någon ersättare. Kultur- och fritidsnämnden har också varit utan chef under en tid. 
Nu har en ny chef och en sekreterare tillsatts vilket också ger dem möjlighet att hinna bli varma i kläderna och träffa nya kollegan inför hösten.

Brinner för lika rätt

Evelina Alsén har länge arbetat för lika rätt såsom jämställdhet och jämlikhet samt för djurens rättigheter utöver miljöfrågor.
– Det är såklart tråkigt när man har ett brinnande engagemang att inte få se de förslag man lägger bli verklighet. Jag är dock nöjd med att ha fått driva lika rätt-frågor samt att Miljöpartiet har fått in flera vallöften i kultur- och fritidsnämndens budgetförslag, säger det avgående kommunalrådet. Bland annat landar budgetförslaget för det två kommande åren i en satsning på icke-kommersiell film, ett närbibliotek i Berga samt det sociala musikprojektet El Sistema.