• Yogainstruktören Mia Tjäder har nu startat eget. Foto: Max Elofsson
  • I grundposition. Mia Tjäder har hållit på det yoga sedan 2008. Nu vill hon att fler ska upptäcka. Foto: Max Elofsson

Yogan förändrade Mias liv

Nyligen öppnade Yogapartner på Drottninggatan i Linköping. Det är en ny verksamhet för egenföretagaren Mia Tjäder som uppmanar alla att prova yoga.

Yoga har varit en del av Mia Tjäders liv sedan 2008. Anledningen till att hon började var för att hon jobbade för mycket och gick in i väggen. För att rehabilitera sig själv började hon med några övningar och kände sig mycket piggare nästintill direkt.

– Jag provade yoga och det gjorde verkligen susen. Jag kan rekommendera alla som är sjukskrivna att testa, det är mycket bättre än att bara ligga och vila, säger Mia Tjäder.

Stadigvarande lokal

På dagarna jobbar hon heltid som lärare och på övrig tid ägnar hon åt yogan och sitt nystartade yogaföretag Yogapartner. Tidigare har hon haft klasser och drivit ungefär samma verksamhet ute i Västerlösa utanför Linköping. Där hölls allting i ortens bygdegård, och en anledning till att Mia nu flyttade in till stan var för att ha en mer stadigvarande lokal.

– Det är skönt att inte behöva släppa med sig allt utan nu har jag mattor och allting samlat här, säger hon.

Utöver det så kände hon sig intresserad av att driva eget företag gick en företagarkurs där hon lärde sig hur man sköter en enskild firma, allt ifrån marknadsföring till försäkringar. Hon säger att det är något hon aldrig har ångrat.

Mår bättre

Lokalen är en mysig källarlokal på Drottninggatan.

– Man märker att folk mår bra av yoga och jag vill att fler i Linköping ska upptäcka det, säger Mia Tjäder.