• Yohio är både färgglad och lite mystisk. Foto: Pressbild
  • Även i år uppträdde Yohio i Melodifestivalen. Nu kommer han även till Åtvidaberg. Foto: Pressbild

Yohio uppträder på Valborg

Schlager och popidolen Yohio gör ett uppträdande på Valborg. Det är självklart det stora dragplåstret men kvällen bjuder på mycket mer än så.

Anna Södergren är folkhälsosamordnare i kommunen men har även ett finger med i spelet kring Valborgsfiradet.

-Självklart är det väldigt roligt att få hit Yohio som dragplåster under  kvällen. Vi riktar oss denna kväll mot de som går på högstadiet där han kanske har sin största publik.

En målsättning med firandet är  också att ge möjlighet för lokala band att uppträda på Valborgsmässoafton. I år kommer The Revivals som vann 2013 års elevkonsert på Alléskolan och Livekarusellen aktuella bandet Decisions We Made uppträda före och efter Yohio.Fritidsgården på Alléskolan kommer att anordna grillkväll för de drygt 300 elever som har tecknat Livsstilskontrakt och är med i Livsstilsprojektet.

Spellista avslutar

Eleverna på Alléskolan kommer få göra en spellista med musik som kommer att spelas under kvällen.  Solkanonklubbens traditionella firande med vårtal, körsång och fyrverkeri. Valborgsfirandet anordnas i samverkan mellan Solkanonklubben, Åtvidabergs Motocrossklubb, Rotary och Åtvidabergs kommun. Målsättningen är anordna ett bra evenemang för en bred målgrupp.