• Al Pitcher -en rolig britt. Foto: Pressbild

You can call me Al

Engelsmannen Al Pithcher är en kär och återkommande humorgäst i Linköping. I över 15 år har han levt på att vara rolig och gillar bäst att klaga på sakers tillstånd som den britt han är.

Al Pitcher är inte precis någon dununge när det kommer till Stand up. Han har roat och oroat i närmare 16 år men med ett avbrott under ett par år då han inte visste om han var rolig eller inte.

– Men nu är jag så gammal så jag har liksom inget annat att välja på, skrattar Al Pitcher som ni kan se på LKPG HAHA onsdagen den fjärde maj.

Född i England

– Vem skulle vilja anställa mig efter att jag åkt runt och pratat i en mikrofon nästan hela mitt vuxna liv. Nej, nu finns det ingen återvändo. Bäst gillar jag när jag får hålla på att klaga på saker och det är även sådant som jag själv tycker är kul.

Al är född i Huddersfield i England men uppvuxen på Nya Zeeland. Numera bor han i Stockholm, är gift med en svenska och har två barn. 1999 inledde han sin stå upp karriär med att ta sig till final i "So you think you are funny?" och även i "The Daily Telegraph Open Mic Awards". Han har jobbat för BBC och uppträtt på de flesta större klubbar i England. 2009 gjorde han debut i Sverige och resten är, som man brukar säga, historia.

Uppvuxen på Nya Zeeland

– Jag är ganska old school av mig, jag gillar Dave Allen som var mera av en historieberättare och den typen av komiker, självklart är jag ett stort fan av Fawlty Towers, jag har visserligen en pod men jag tycker nog att det blir allra bäst inför publik, säger Al Pitcher som är en återkommande gäst i Linköping. Han gillar klubben LKPG HAHA och han har byggt upp en publik i Linköping.

– När det funkar är Stand Up Comedy oslagbart, avslutar Al Pitcher.